huom!!!!

Ryhmäopetus syksyllä 2021 alkaa maanantaina 23.8 alkavalla viikolla.jousiorkesterit 2021-22

TENAVAORKESTERI

Johtaja: Marjukka Pola

Tenavaorkesteri perustettiin uutena orkesterina syksyllä 2020. Lähdettiin liikkeelle alkeista ja katsotaan mihin se vuosien varrella kasvaa.

harjoittelee maanantaisin klo 15.30-16.30 Helkiö-salissaPRIMO

Johtaja: Emmi Seppänen

Primo ”Ensimmäinen”

Primo -jousiorkesterissa tutustumme orkesterisoiton maailmaan yhdessä soittaen. Harjoittelemme kappaleita jousisoittajille tutuissa sävellajeissa ja opettelemme soittamaan yleisimmissä tahtilajeissa. Tutustumme eri tyylilajeihin (kansanmusiikki, taidemusiikki, kevyt musiikki) ja säveltäjiin laulun, leikin sekä improvisaation avulla. Orkesterissa opimme, miten orkesteri toimii ja miten siellä käyttäydytään. Harjoittelemme myös kapellimestarin seuraamista ja opimme kuuntelemaan toisia soittajia sekä tunnistamaan eri soittimien tehtävät orkesterissa.

Primo harjoittelee maanantaisin klo 16.30-17.30 Helkiö-salissa


FUOCO

Johtaja: Marjukka Pola 

Fuoco - Tulisesti

Fuoco-orkesterissa soittavat Primosta ja Tenavaorkesterista uloskasvaneita soittajia. Orkesterissa sukelletaan syvemmälle soittamisen maailmaan perusteita unohtamatta. 


Fuoco ja B-puhallinorkesteri muodostavat keväällä ja syksyllä 2021 yhteisen sinfoniaorkesterin.

harjoittelee tiistaisin klo 15.30-17.00 Helkiö-salissa

KAMARIORKESTERI

Johtaja: Riitta Lind

Kamariorkesterissa soittavat pitkälle ehtineet jousisoittajat.

Kamariorkesteri harjoittelee torstaisin klo 16.00-17.30 Helkiö-salissa
puhallinorkesterit 2021-22

KIILTOMADOT

Johtaja: Inka Puhakka

Kiiltomadot harjoittelee keskiviikkoisin klo 15.00-16.00. 

B-ORKESTERI

Johtaja: Inka Puhakka

Orkesteriin  tullaan yleensä ensimmäinen tasosuorituksen jälkeen. Orkesterisoiton alkutaival B-orkesterissa kestää keskimäärin 2-3 vuotta ja sen jälkeen oppilas onkin yleensä kypsä siirtymään yhteissoiton seuraavalle tasolle – opiston A orkesteriin.


B-orkesteri ja Fuoco muodostavat keväällä ja syksyllä 2021 yhteisen sinfoniaorkesterin.

B-orkesteri harjoittelee keskiviikkoisin klo 16.00-17.00.

A-ORKESTERI

Johtaja: Inka Puhakka

Puhallinorkesteri on oikea orkesteri joka toimii tavoitteellisesti  omaa toimintakulttuuriaan  noudattaen. Orkesterin soittajat ovat vähintään toisen tasosuorituksen tehneitä opiston puhallin- lyömäsoitin- ja kontrabasso-oppilaita. Puhallinorkesterin ohjelmisto on pääosin klassista mutta pieni piipahdus kevyen musiikin puolelle silloin tällöin kuuluu myös tapoihimme.

A-orkesteri harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.15-19.00.


kuorot ja lauluyhtyeet 2021-22

LAPSI- JA NUORISOKUOROT

Vetäjät: Heidi Harju, Lappeenranta ja Kirsi Äikäs, Joutseno


Lappeenrannan lapsikuoroon kuuluvat 1.-6. -luokkalaiset ja nuorisokuoroon 7. luokkalaisista aina lukiolaisiin asti. Harjoitukset ovat torstaisin Kimpisen koulun isossa auditoriossa (klo 17.00-17.45 lapsikuoro ja 18.00-19.15 nuorisokuoro). Kuorot toimivat yhteissoittomahdollisuutena mm. pianisteille, mutta ovat avoimia kaikille kuorolaulusta kiinnostuneille!

Joutsenon kuoro lapsikuoro harjoittelee keskiviikkoisin klo 16.45-17.30 ja nuorisokuoro klo 17.30-18.45 luokassa 4.

Kuoroissa harjoittelemme laulujen yhteydessä äänenkäyttöä, sävelpuhtautta, moniäänisyyttä ja oman äänen suhteuttamista osana isompaa kokonaisuutta. Leikimme äänellä ja sen tuomilla mahdollisuuksilla musiikin tekemisessä. Ohjelmisto on klassisesta tämän päivän pop/rock-musiikkiin ikäryhmät huomioiden. Laulamme niin säestyksellistä kuin a cappella -musiikkia. 

Kaikki kuorot esiintyvät musiikkiopiston tilaisuuksissa joitakin kertoja lukuvuodessa.

Opistolaisille kuoro kuuluu lukukausimaksuun. Opiston ulkopuolisille se on 63€/lukukausi + 5€ materiaalimaksu. UUDET LAULAJAT OVAT TERVETULLEITA!

LAULUENSEMBLET

Vetäjä: Kirsi Rissanen

Elisa Pellinen


HARMONIKKAORKESTERI 2021-22

Vetäjät: Päivi Valkeajoki ja Seppo Valkeajoki

Harmonikat harjoittelevat ja esiintyvät neljässä eritasoisessa orkesterissa periodeittain. Lappeenrannan musiikkiopiston Nuoret Harmonikat, Junioriharmonikat, Timanttiharmonikat ja Nappulaharmonikat.

PIENTEN KANSANMUSIIKKI (KAMU)-YHTYE 2021-22

Vetäjät: Kaisa Kuvaja ja Kirsi Äikäs

Kansanmusiikin poljentoon pääset mukaan perjantaisin Helkiö-salissa

Pienten kansanmusiikkiyhtye on tarkoitettu alle 6-luokkalaisille ja se kokoontuu joka perjantai klo 16.00-16.45. Yhtyeessä soitetaan perinnemusiikkia Suomesta ja muualta maailmalta. Opettajina toimivat Kaisa Kuvaja ja Kirsi Äikäs. Mukaan otetaan mielellään jousisoittajien lisäksi ainakin harmonikansoittajia, pianisteja ja kitaristeja sekä puupuhaltajia. 

Soitamme perinnemusiikkia Suomesta ja muualta maailmalta, improvisoimme ja sovitamme kappaleita yhdessä.

KANTELEYHTYE 2021-22

Vetäjä: Katja Laidinen

KITARAYHTYE 2021-22

Vetäjä: Ben Janney

Kitarayhtyeessä tutustutaan yhteissoittoon mukavassa porukassa. Kappaleet valitaan niin, että kaikilla on mahdollisuus osallistua. Ryhmässä vahvistetaan jo opittuja taitoja sekä tutustutaan uusiin tekniikoihin että eri tyylilaijeihin. Ryhmä myös esiintyy musiikkiopiston tilaisuuksissa ja pyynnöstä myös muualla. Musiikki on iloinen asia ja yhdessä muiden kanssa se on vielä hauskempaa! Tervetuloa piipahtamaan ja osallistumaan! 


selloyhtyeet 2021-22

Sello-opettajien oppilaista muodostettuja selloryhmiä. Aikataulut jaettu suoraan oppilaille. 

LYÖMÄSOITINYHTYE 2021-22

Vetäjä: Lauri Pekkarinen

Lyömäsoitinyhtyeitä on kaksi. Niissä soitetaan tällä hetkellä mm. 90-luvun trendimusiikkia sovitettuna lyömäsoittimille, mutta myös monelle vieraampia lyömäsoitinsävellyksiä. Lyömäsoitinyhtye harjoittelee maanantaisin klo 18.00-19.30.

Pianisteille on tarjolla yhteissoittoryhmä, jossa soitetaan ksylofonia, marimbaa, vibrafonia ja kellopeliä. Ryhmä harjoittelee Helkiö-salissa maanantaisin klo 19.30-20.15. Ilmoittaudu mukaan ensimmäisissä harjoituksissa


BÄNDIT 2021-22

Vetäjä: Jarkko Palokas 

Kimpisen koulun studiossa viikottain kokoontuvissa bändeissä soitetaan afro-amerikkalaiseen musiikkiperinteeseen pohjautuvaa ohjelmistoa - rock, pop, funk, jazz ym., oppilaiden taitotaso huomioon ottaen. Alkuperäislevytysten kuuntelu nuottien tukena on suuresssa roolissa, kuten myös pienyhtyesoitossa tärkeä "sanaton kommunikointi". Oppilaat saavat myös paljon tilaisuuksia improvisointiin.  Soittimina perinteiset bändisoittimet + laulu sekä puhaltimet.