jousiorkesterit

PRIMO

Opettajat: Tiina Kivijärvi ja Kaisa Kuvaja

Primo ”Ensimmäinen”

Primo -jousiorkesterissa tutustumme orkesterisoiton maailmaan yhdessä soittaen. Harjoittelemme kappaleita jousisoittajille tutuissa sävellajeissa ja opettelemme soittamaan yleisimmissä tahtilajeissa. Tutustumme eri tyylilajeihin (kansanmusiikki, taidemusiikki, kevyt musiikki) ja säveltäjiin laulun, leikin sekä improvisaation avulla. Orkesterissa opimme, miten orkesteri toimii ja miten siellä käyttäydytään. Harjoittelemme myös kapellimestarin seuraamista ja opimme kuuntelemaan toisia soittajia sekä tunnistamaan eri soittimien tehtävät orkesterissa.

Syksyllä 2017 tutustuimme eri maiden musiikkiin. Kevään 2018 teemana Primolla on erilaiset tanssit. Aikaisempina vuosina olemme valmistaneet konserttiin mm. Lappi- ja talviaiheisia kappaleita.

BRAVO

Johtajat: Riitta Lind ja Tiina Kivijärvi

Bravo harjoittelee keväällä 2018 Klassisen kuoron säestystä Viva Vivaldi- konserttiin 11.3. Lappeen kirkossa. Säestämme Credo-teoksen Toomas Kaptenin johdolla ja meillä on tilaisuus esittää myös oma osuutemme: Antonio Vivaldin Sinfonia. Maaliskuun jälkeen suunnitteilla on yhteistyötä kamariorkesterilaisten kanssa, flashmob ja jousiorkesterien konsertti 9.4. klo 18.30. Bravo harjoittelee torstaisin klo 16-17.30.

KAMARIORKESTERI

Kamariorkesteri harjoittelee keväällä 2018 Klassisen kuoron säestystä Viva Vivaldi- konserttiin 11.3. Lappeen kirkossa. Orkesteri säestää Magnificat- sekä Dixit- teokset. Osa orkesterilaisista avustaa myös Credo-teoksessa sekä Vivaldin Sinfoniassa. Kuoroteokset konsertissa johtaa Toomas Kapten. Syksyllä 2018 Bravo-orkesteri ja Kamariorkesteri sulautuvat ja yhteistyötä maistellaan mahdollisesti jo keväällä.
Kamariorkesterin Vivaldi- teokset harjoittaa Marjukka Pola ja Tiina Kivijärvi.

JOUSISOTURIT

Johtaja: Marjukka Pola

puhallinorkesterit

KIILTOMADOT

Johtaja: Vesa Tuovinen

B-ORKESTERI

Johtaja: Vesa Tuovinen

Orkesteriin  tullaan yleensä ensimmäinen tasosuorituksen jälkeen. Orkesterisoiton alkutaival Junioripuhaltajissa kestää keskimäärin 2-3 vuotta ja sen jälkeen oppilas onkin yleensä kypsä siirtymään yhteissoiton seuraavalle tasolle – opiston A orkesteriin.

A-ORKESTERI

Johtaja: Juho Silvennoinen

Puhallinorkesteri on oikea orkesteri joka toimii tavoitteellisesti  omaa toimintakulttuuriaan  noudattaen. Orkesterin soittajat ovat vähintään toisen tasosuorituksen tehneitä opiston puhallin- lyömäsoitn- tai kontrabasso-oppilaita. Puhallinorkesterin ohjelmisto on pääosin klassista mutta pieni piipahdus kevyen musiikin puolelle silloin tällöin kuuluu myös tapoihimme.

kuorot ja lauluyhtyeet

LAPSI- JA NUORISOKUOROT

Vetäjät: Heidi Harju, Lappeenranta ja Kirsi Äikäs, Joutseno

Lappeenrannan lapsikuoroon kuuluuvat 1.-6. -luokkalaiset ja nuorisokuoroon 7. luokkalaisista aina lukiolaisiin asti. Harjoitukset ovat torstaisin Kimpisen koulun isossa auditoriossa (klo 16-17 lapsikuoro ja 17-18.30 nuorisokuoro). Kuorot toimivat yhteissoittomahdollisuutena mm. pianisteille, mutta ovat avoimia kaikille kuorolaulusta kiinnostuneille!

Kuoroissa harjoittelemme laulujen yhteydessä äänenkäyttöä, sävelpuhtautta, moniäänisyyttä ja oman äänen suhteuttamista osana isompaa kokonaisuutta. Leikimme äänellä ja sen tuomilla mahdollisuuksilla musiikin tekemisessä. Ohjelmisto on klassisesta tämän päivän pop/rock-musiikkiin ikäryhmät huomioiden. Laulamme niin säestyksellistä kuin a cappella -musiikkia. 

Kuorot osallistuvat vuosittain Metku-konserttiin, joka järjestetään helmikuussa. Tämän lisäksi olemme käyneet laulamassa mm. hoitokodeissa, musiikkiopiston kauden päättäjäiskonserteissa sekä osana musiikkiopiston suurempia konsertteja (esim. Sibelius 150). Keikkoja on yleensä 1-2 syksyllä ja saman verran keväällä. 

Opistolaisille kuoro kuuluu lukukausimaksuun. Opiston ulkopuolisille se on 60€/lukukausi + 5€ materiaalimaksu. UUDET LAULAJAT OVAT TERVETULLEITA!

LAULUENSEMBLE

Vetäjä: Kirsi Rissanen

HARMONIKKAORKESTERI

Vetäjät: Päivi Valkeajoki ja Seppo Valkeajoki

KANSANMUSIIKKI (KAMU)-YHTYE

Vetäjät: Kaisa Kuvaja ja Katja Laidinen

KANTELEYHTYE

Vetäjä: Katja Laidinen

KITARAYHTYE

Vetäjä: Ben Janney

Kitarayhtyeessä tutustutaan yhteissoittoon mukavassa porukassa. Kappaleet valitaan niin, että kaikilla on mahdollisuus osallistua. Ryhmässä vahvistetaan jo opittuja taitoja sekä tutustutaan uusiin tekniikoihin että eri tyylilaijeihin. Ryhmä myös esiintyy musiikkiopiston tilaisuuksissa ja pyynnöstä myös muualla. Musiikki on iloinen asia ja yhdessä muiden kanssa se on vielä hauskempaa! Tervetuloa piipahtamaan ja osallistumaan! 

LYÖMÄSOITINYHTYE

Vetäjä: Timo Manninen

Lyömäsoitinyhtyeitä on kaksi. Niissä soitetaan tällä hetkellä mm. 90-luvun trendimusiikkia sovitettuna lyömäsoittimille, mutta myös monelle vieraampia lyömäsoitinsävellyksiä. Myös ns. rumpusaluutti eli rumputervehdys on ollut rumpuryhmän työn alla syksyn ja alkukevään aikana. Voit tulla kuuntelemaan meitä 13.2. oppilaskonserttiin. Esiinnymme myös Iso-Kristiinassa 17.2. klo 11 ja 12.30 rumpuryhmän voimin K-supermarketin edessä lähellä Kaivokadun sisäänkäyntiä. Tervetuloa kuuntelemaan.

BÄNDIT

Vetäjä: Jarkko Palokas