jousiorkesterit 2019-20

PRIMO

Johtaja: Susanna Syrjäläinen

Primo ”Ensimmäinen”

Primo -jousiorkesterissa tutustumme orkesterisoiton maailmaan yhdessä soittaen. Harjoittelemme kappaleita jousisoittajille tutuissa sävellajeissa ja opettelemme soittamaan yleisimmissä tahtilajeissa. Tutustumme eri tyylilajeihin (kansanmusiikki, taidemusiikki, kevyt musiikki) ja säveltäjiin laulun, leikin sekä improvisaation avulla. Orkesterissa opimme, miten orkesteri toimii ja miten siellä käyttäydytään. Harjoittelemme myös kapellimestarin seuraamista ja opimme kuuntelemaan toisia soittajia sekä tunnistamaan eri soittimien tehtävät orkesterissa.

Primo harjoittelee maanantaisin klo 15.30-16.30.


FUOCO

Johtaja: Tiina Kivijärvi 

Fuoco harjoittelee maanantaisin klo 16.30-17.30.

KAMARIORKESTERI

Johtaja: Riitta Lind ja Tiina Kivijärvi

Kamariorkesterissa soittavat pitkälle ehtineet jousisoittajat. Syksyn 2019 ensimmäinen kohokohtana on matka Schwäbisch Hallin musiikkiopiston vieraaksi syyskuussa. 

Kamariorkesteri harjoittelee torstaisin klo 16.00-17.30.


JOUSISOTURIT

Johtaja: Marjukka Pola

Jousisotureiden ydinporukka on soittanut yhdessä valmennusryhmäajoista asti. Orkesterissa soittaa 15 jousisoittajaa (iältään 10-14 -vuotiaita), mutta usein mukana on myös oboe, harmonikka ja piano. Orkesteria on johtanut alusta asti viulunsoiton lehtori Marjukka Pola.

Jousisotureiden meininkiä leimaa pieni hulluus ja heittäytyminen. Tämä porukka on tehnyt monenlaisia konsertteja, joissa usein on soiton lisäksi mukana myös laulua ja lavatoimintaa. Syksyllä 2015 Jousisoturit esiintyivät Nuori soittaa -tapahtumassa Kuopiossa Marjukka Polan Sadunmaan takatalvi musiikkisadulla. Keväällä 2016 Jouskarit olivat mukana Pikku Sibeliukset - konsertissa, jossa esittivät itse säveltämiään kappaleita. Viimeisimpänä ponnistuksena helmikuussa 2018 oli Lelukaupan taikayö -musiikkinäytelmä, jossa soturit pääsivät laulamaan, näyttelemään ja tanssimaan soittamisen lisäksi.

Jousisoturit harjoittelee tiistaisin klo 15.30-17.00.


puhallinorkesterit 2019-20

KIILTOMADOT

Johtaja: Inka Puhakka

Kiiltomadot harjoittelee keskiviikkoisin klo 15.00-16.00. 

B-ORKESTERI

Johtaja: Inka Puhakka

Orkesteriin  tullaan yleensä ensimmäinen tasosuorituksen jälkeen. Orkesterisoiton alkutaival Junioripuhaltajissa kestää keskimäärin 2-3 vuotta ja sen jälkeen oppilas onkin yleensä kypsä siirtymään yhteissoiton seuraavalle tasolle – opiston A orkesteriin.

B-orkesteri harjoittelee keskiviikkoisin klo 16.00-17.00.

A-ORKESTERI

Johtaja: Inka Puhakka

Puhallinorkesteri on oikea orkesteri joka toimii tavoitteellisesti  omaa toimintakulttuuriaan  noudattaen. Orkesterin soittajat ovat vähintään toisen tasosuorituksen tehneitä opiston puhallin- lyömäsoitin- tai kontrabasso-oppilaita. Puhallinorkesterin ohjelmisto on pääosin klassista mutta pieni piipahdus kevyen musiikin puolelle silloin tällöin kuuluu myös tapoihimme.

A-orkesteri harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.15-19.00.


kuorot ja lauluyhtyeet 2019-20

LAPSI- JA NUORISOKUOROT

Vetäjät: Heidi Harju, Lappeenranta ja Kirsi Äikäs, Joutseno

Lappeenrannan lapsikuoroon kuuluuvat 1.-6. -luokkalaiset ja nuorisokuoroon 7. luokkalaisista aina lukiolaisiin asti. Harjoitukset ovat torstaisin Kimpisen koulun isossa auditoriossa (klo 15.15-16.15 lapsikuoro ja 16.15-17.45 nuorisokuoro). Kuorot toimivat yhteissoittomahdollisuutena mm. pianisteille, mutta ovat avoimia kaikille kuorolaulusta kiinnostuneille!

Joutsenon kuoro lapsikuoro harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.00-17.45 ja nuorisokuoro klo 17.45-19.00 luokassa 4.

Kuoroissa harjoittelemme laulujen yhteydessä äänenkäyttöä, sävelpuhtautta, moniäänisyyttä ja oman äänen suhteuttamista osana isompaa kokonaisuutta. Leikimme äänellä ja sen tuomilla mahdollisuuksilla musiikin tekemisessä. Ohjelmisto on klassisesta tämän päivän pop/rock-musiikkiin ikäryhmät huomioiden. Laulamme niin säestyksellistä kuin a cappella -musiikkia. 

Kuorot osallistuvat vuosittain Metku-konserttiin, joka järjestetään helmikuussa. Tämän lisäksi olemme käyneet laulamassa mm. hoitokodeissa, musiikkiopiston kauden päättäjäiskonserteissa sekä osana musiikkiopiston suurempia konsertteja (esim. Sibelius 150). Keikkoja on yleensä 1-2 syksyllä ja saman verran keväällä. 

Opistolaisille kuoro kuuluu lukukausimaksuun. Opiston ulkopuolisille se on 63€/lukukausi + 5€ materiaalimaksu. UUDET LAULAJAT OVAT TERVETULLEITA!

LAULUENSEMBLE

Vetäjä: Kirsi Rissanen

HARMONIKKAORKESTERI 2019-20

Vetäjät: Päivi Valkeajoki ja Seppo Valkeajoki

Harmonikat harjoittelevat ja esiintyvät neljässä eritasoisessa orkesterissa periodeittain. Lappeenrannan musiikkiopiston Nuoret Harmonikat, Junioriharmonikat, Timanttiharmonikat ja Nappulaharmonikat.

PIENTEN KANSANMUSIIKKI (KAMU)-YHTYE 2019-20

Vetäjät: Kaisa Kuvaja ja Kirsi Äikäs

Kansanmusiikin poljentoon pääset mukaan torstaisin Sampossa, joka myös Kalevalasta löytyy.

Pienten kansanmusiikkiyhtye on tarkoitettu alle 6-luokkalaisille ja se kokoontuu joka toinen torstai klo 18.00-18.45. Yhtyeessä soitetaan perinnemusiikkia Suomesta ja muualta maailmalta. Opettajina toimivat Kaisa Kuvaja ja Kirsi Äikäs. Mukaan otetaan mielellään jousisoittajien lisäksi ainakin harmonikansoittajia, pianisteja ja kitaristeja sekä puupuhaltajia. 

Soitamme perinnemusiikkia Suomesta ja muualta maailmalta, improvisoimme ja sovitamme kappaleita yhdessä.

KANTELEYHTYE 2019-20

Vetäjä: Katja Laidinen

KITARAYHTYE 2019-20

Vetäjä: Ben Janney

Kitarayhtyeessä tutustutaan yhteissoittoon mukavassa porukassa. Kappaleet valitaan niin, että kaikilla on mahdollisuus osallistua. Ryhmässä vahvistetaan jo opittuja taitoja sekä tutustutaan uusiin tekniikoihin että eri tyylilaijeihin. Ryhmä myös esiintyy musiikkiopiston tilaisuuksissa ja pyynnöstä myös muualla. Musiikki on iloinen asia ja yhdessä muiden kanssa se on vielä hauskempaa! Tervetuloa piipahtamaan ja osallistumaan! 


LYÖMÄSOITINYHTYE 2019-20

Vetäjä: Pasi Juvonen

Lyömäsoitinyhtyeitä on kaksi. Niissä soitetaan tällä hetkellä mm. 90-luvun trendimusiikkia sovitettuna lyömäsoittimille, mutta myös monelle vieraampia lyömäsoitinsävellyksiä. Lyömäsoitinyhtye harjoittelee maanantaisin klo 18.00-19.30.

Pianisteille on tarjolla uusi yhteissoittoryhmä, jossa soitetaan ksylofonia, marimbaa, vibrafonia ja kellopeliä. Ryhmä harjoittelee Helkiö-salissa maanantaisin klo 19.30-20.15. Ilmoittaudu mukaan ensimmäisissä harjoituksissa 19.8.


BÄNDIT 2019-20

Vetäjä: Jarkko Palokas 

Kimpisen koulun studiossa viikottain kokoontuvissa bändeissä soitetaan afro-amerikkalaiseen musiikkiperinteeseen pohjautuvaa ohjelmistoa - rock, pop, funk, jazz ym., oppilaiden taitotaso huomioon ottaen. Alkuperäislevytysten kuuntelu nuottien tukena on suuresssa roolissa, kuten myös pienyhtyesoitossa tärkeä "sanaton kommunikointi". Oppilaat saavat myös paljon tilaisuuksia improvisointiin.  Soittimina perinteiset bändisoittimet + laulu sekä puhaltimet.