jousiorkesterit

PRIMO

Opettajat: Susanna Syrjäläinen

Primo ”Ensimmäinen”

Primo -jousiorkesterissa tutustumme orkesterisoiton maailmaan yhdessä soittaen. Harjoittelemme kappaleita jousisoittajille tutuissa sävellajeissa ja opettelemme soittamaan yleisimmissä tahtilajeissa. Tutustumme eri tyylilajeihin (kansanmusiikki, taidemusiikki, kevyt musiikki) ja säveltäjiin laulun, leikin sekä improvisaation avulla. Orkesterissa opimme, miten orkesteri toimii ja miten siellä käyttäydytään. Harjoittelemme myös kapellimestarin seuraamista ja opimme kuuntelemaan toisia soittajia sekä tunnistamaan eri soittimien tehtävät orkesterissa.


FUOCO

Johtajat: Tiina Kivijärvi ja Kaisa Kuvaja

Bravo harjoittelee tiistaisin klo 16.30-17.30.

KAMARIORKESTERI

Johtaja: Riitta Lind

Musiikkiopiston kamariorkesterissa soittaa opinnoissaan pidemmälle ehtineet jousisoittajat. Kamariorkesterin toimintaa on viime vuosina leimannut yhteistyö kaupungin taidekoulujen ja kaupunginorkesterin kanssa. Vuonna 2015 kamariorkesteri oli mukana draamallisessa Sibelius 150 - konsertissa, joka toteutettiin yhdessä Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja tanssiopiston kanssa. Samoilla jäljillä mentiin syksyllä 2017 Terve Metsä! -konsertissa, jossa oli mukana kaikki Lappeenrannan taidekoulut, musiikkiluokat ja kaupunginorkesteri. Musiikillisesti konsertissa kuljettiin satavuotiaan Suomen musiikinhistorian läpi. Keväällä 2017 kamariorkesteri kantaesitti Matti Murron harmonikkakonserton yhdessä Mikkelin musiikkiopiston kamariorkesterin kanssa Nuori Suomi soi -konsertissa Tuomas Rousin johdolla.

Kamariorkesterin ohjelmistoon on kuulunut vahvasti klassinen musiikki, mutta yhdessä musiikkiopiston A-puhallinorkesterin kanssa se on sukeltanut myös elokuvamusiikin pariin keväällä 2016.


JOUSISOTURIT

Johtaja: Marjukka Pola

Jousisotureiden ydinporukka on soittanut yhdessä valmennusryhmäajoista asti. Orkesterissa soittaa 15 jousisoittajaa (iältään 10-14 -vuotiaita), mutta usein mukana on myös oboe, harmonikka ja piano. Orkesteria on johtanut alusta asti viulunsoiton lehtori Marjukka Pola.

Jousisotureiden meininkiä leimaa pieni hulluus ja heittäytyminen. Tämä porukka on tehnyt monenlaisia konsertteja, joissa usein on soiton lisäksi mukana myös laulua ja lavatoimintaa. Syksyllä 2015 Jousisoturit esiintyivät Nuori soittaa -tapahtumassa Kuopiossa Marjukka Polan Sadunmaan takatalvi musiikkisadulla. Keväällä 2016 Jouskarit olivat mukana Pikku Sibeliukset - konsertissa, jossa esittivät itse säveltämiään kappaleita. Viimeisimpänä ponnistuksena helmikuussa 2018 oli Lelukaupan taikayö -musiikkinäytelmä, jossa soturit pääsivät laulamaan, näyttelemään ja tanssimaan soittamisen lisäksi.

Seuraavaksi olemme tekemässä kansanlaulu-konserttia yhdessä opiston harmonikansoittajien ja kantelistien kanssa. Ohjelmassa mm. Matti Murron sovittamia kansanlauluja.

puhallinorkesterit

KIILTOMADOT

Johtaja: Vesa Tuovinen

B-ORKESTERI

Johtaja: Vesa Tuovinen

Orkesteriin  tullaan yleensä ensimmäinen tasosuorituksen jälkeen. Orkesterisoiton alkutaival Junioripuhaltajissa kestää keskimäärin 2-3 vuotta ja sen jälkeen oppilas onkin yleensä kypsä siirtymään yhteissoiton seuraavalle tasolle – opiston A orkesteriin.

A-ORKESTERI

Johtaja: Juho Silvennoinen

Puhallinorkesteri on oikea orkesteri joka toimii tavoitteellisesti  omaa toimintakulttuuriaan  noudattaen. Orkesterin soittajat ovat vähintään toisen tasosuorituksen tehneitä opiston puhallin- lyömäsoitn- tai kontrabasso-oppilaita. Puhallinorkesterin ohjelmisto on pääosin klassista mutta pieni piipahdus kevyen musiikin puolelle silloin tällöin kuuluu myös tapoihimme.

kuorot ja lauluyhtyeet

LAPSI- JA NUORISOKUOROT

Vetäjät: Heidi Harju, Lappeenranta ja Kirsi Äikäs, Joutseno

Lappeenrannan lapsikuoroon kuuluuvat 1.-6. -luokkalaiset ja nuorisokuoroon 7. luokkalaisista aina lukiolaisiin asti. Harjoitukset ovat torstaisin Kimpisen koulun isossa auditoriossa (klo 16-17 lapsikuoro ja 17-18.30 nuorisokuoro). Kuorot toimivat yhteissoittomahdollisuutena mm. pianisteille, mutta ovat avoimia kaikille kuorolaulusta kiinnostuneille!

Kuoroissa harjoittelemme laulujen yhteydessä äänenkäyttöä, sävelpuhtautta, moniäänisyyttä ja oman äänen suhteuttamista osana isompaa kokonaisuutta. Leikimme äänellä ja sen tuomilla mahdollisuuksilla musiikin tekemisessä. Ohjelmisto on klassisesta tämän päivän pop/rock-musiikkiin ikäryhmät huomioiden. Laulamme niin säestyksellistä kuin a cappella -musiikkia. 

Kuorot osallistuvat vuosittain Metku-konserttiin, joka järjestetään helmikuussa. Tämän lisäksi olemme käyneet laulamassa mm. hoitokodeissa, musiikkiopiston kauden päättäjäiskonserteissa sekä osana musiikkiopiston suurempia konsertteja (esim. Sibelius 150). Keikkoja on yleensä 1-2 syksyllä ja saman verran keväällä. 

Opistolaisille kuoro kuuluu lukukausimaksuun. Opiston ulkopuolisille se on 60€/lukukausi + 5€ materiaalimaksu. UUDET LAULAJAT OVAT TERVETULLEITA!

LAULUENSEMBLE

Vetäjä: Kirsi Rissanen

HARMONIKKAORKESTERI

Vetäjät: Päivi Valkeajoki ja Seppo Valkeajoki

Harmonikat harjoittelevat ja esiintyvät neljässä eritasoisessa orkesterissa periodeittain. Lappeenrannan musiikkiopiston Nuoret Harmonikat, Junioriharmonikat, Timanttiharmonikat ja Nappulaharmonikat.

KANSANMUSIIKKI (KAMU)-YHTYE

Vetäjät: Kaisa Kuvaja ja Kirsi Äikäs

KANTELEYHTYE

Vetäjä: Katja Laidinen

KITARAYHTYE

Vetäjä: Ben Janney

Kitarayhtyeessä tutustutaan yhteissoittoon mukavassa porukassa. Kappaleet valitaan niin, että kaikilla on mahdollisuus osallistua. Ryhmässä vahvistetaan jo opittuja taitoja sekä tutustutaan uusiin tekniikoihin että eri tyylilaijeihin. Ryhmä myös esiintyy musiikkiopiston tilaisuuksissa ja pyynnöstä myös muualla. Musiikki on iloinen asia ja yhdessä muiden kanssa se on vielä hauskempaa! Tervetuloa piipahtamaan ja osallistumaan! 

LYÖMÄSOITINYHTYE

Vetäjä: Timo Manninen

Lyömäsoitinyhtyeitä on kaksi. Niissä soitetaan tällä hetkellä mm. 90-luvun trendimusiikkia sovitettuna lyömäsoittimille, mutta myös monelle vieraampia lyömäsoitinsävellyksiä. Myös ns. rumpusaluutti eli rumputervehdys on ollut rumpuryhmän työn alla syksyn ja alkukevään aikana. Voit tulla kuuntelemaan meitä 13.2. oppilaskonserttiin. Esiinnymme myös Iso-Kristiinassa 17.2. klo 11 ja 12.30 rumpuryhmän voimin K-supermarketin edessä lähellä Kaivokadun sisäänkäyntiä. Tervetuloa kuuntelemaan.

BÄNDIT

Vetäjä: Jarkko Palokas 

Kimpisen koulun studiossa viikottain kokoontuvissa bändeissä soitetaan afro-amerikkalaiseen musiikkiperinteeseen pohjautuvaa ohjelmistoa - rock, pop, funk, jazz ym., oppilaiden taitotaso huomioon ottaen. Alkuperäislevytysten kuuntelu nuottien tukena on suuresssa roolissa, kuten myös pienyhtyesoitossa tärkeä "sanaton kommunikointi". Oppilaat saavat myös paljon tilaisuuksia improvisointiin.  Soittimina perinteiset bändisoittimet + laulu sekä puhaltimet.