Soitellen satuun

Musiikkiopiston soitinvalmennusryhmät toimivat siltana musiikkileikkikoulun ja soitinopetuksen välillä. Ryhmät on suunnattu esikoululaisille ja 1. ja 2.- luokkalaisille. Valmennusryhmissä on mahdollista soittaa kolmen lukuvuoden ajan 2. luokan kevääseen asti. Opetus on pääasiassa 2-4 hengen ryhmäopetusta. Lukuvuoden 2018-19 soittimet ovat viulu, alttoviulu, sello, harmonikka, piano, taskutrumpetti ja kantele.

Soitinvalmennukseen ilmoittaudutaan kevään sähköisen jatkoilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumisessa voi valita kaksi vaihtoehtoista soitinta. Toukokuussa järjestettävässä soveltuvuusarvioinnissa soitinopettajat arvioivat lapsen soveltuvuutta toivomaansa soittimeen. Soitinvalmennukseen valittujen vahvistukset lähetetään huoltajien sähköpostiin kesäkuun alussa valintakokeiden tulosten julkistamisen yhteydessä. Mikäli ryhmissä on tilaa, voi soitinvalmennukseen hakeutua myös muskarin ulkopuolelta. Tästä ilmoitetaan erikseen opiston kotisivulla.

Soitinryhmien tavoitteena on elämyksellinen oppiminen oman soittimen kautta. Mielikuvitusta ei ole vielä rajattu eksaktin tiedon maailmaan, vaan soitinvalmennuksessa on mahdollista luoda itse musiikkia ja kuulla muita soittimia. Ryhmässä opetellaan oman soittimen hallintaa ja säännöllistä harjoittelua. Vanhempien osallistuminen ja tuki on tässä opintojen  varhaisessa vaiheessa ensiarvoisen tärkeää. Soitinvalmennus antaa hyvät valmiudet pyrkiä musiikkiopiston varsinaiseen soitinopetukseen.

Tunneilla soitetaan pieniä lauluja, leikitään ja opetellaan musiikin perusteita. Omien ryhmätuntien lisäksi soitetaan yhdessä muiden soitinryhmien kanssa ja osallistutaan talon tapahtumiin. Syys- ja kevätlukukauden päättyessä pidetään yhteinen soitinvalmennusryhmien konsertti.