Musiikkiopistoon valitaan oppilaat valintakokeen kautta, jotka pidetään Lappeenrannassa torstaina 19.4.2018 ja maanantaina 7.5.2018 sekä Joutsenossa torstaina 19.4.2018. Ilmoittaudu valintakokeeseen tästä.

Lappeenrannassa järjestetään AVOIMET OVET, OPEN HOUSE, lauantaina 7.4.2018. Päivän aikana voi kokeilla opistossa opetettavia soittimia ja kysyä soitonopettajilta eri soittimista. Samalla voi ilmoittautua valintakokeisiin.

Pyrkijät ilmoittautuvat sen toimipaikan valintakokeeseen, jossa haluavat opiskella. Oppilasvalinnat tehdään toimipaikkakohtaisesti. Oppilas ei voi muuttaa valitsemaansa opiskelupaikkaa.

Oppiaineet: huilu, oboe, klarinetti, fagotti, saksofoni, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, baritonitorvi, tuuba, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, kitara, sähkökitara, sähköbasso, kantele, harmonikka, piano, kirkkourut ja laulu.

Musiikkiopistossa annettava opetus on tarkoitettu pääasiallisesti kouluikäisille lapsille ja nuorille. Laulua opiskelemaan voivat pyrkiä 15 vuotta täyttäneet.

Valintakoe perustuu musikaalisuustestiin, jonka lisäksi kaikkien tulee antaa vapaavalintainen laulunäyte. Pyrkijä voi antaa soittonäytteen, jos hänellä on aikaisempia säännöllisiä ja ohjattuja soitinopintoja yli vuoden ajalta. Soittonäytteen voi antaa vain instrumentilla, jota hakee pääaineekseen. Lauluun pyrkijöiltä vaaditaan aina laulunäyte.

Valittujen nimet ilmoitetaan ma 4.6.2018 klo 12 oppilaitoksen Lappeenrannan ja Joutsenon toimipaikkojen ovissa sekä musiikkiopiston kotisivulla www.lprmo.fi, jos pyrkijä/huoltaja on antanut siihen luvan.


Lisätietoja musiikkiopiston toimistosta p. 0400 770 228.

Hannele-Piippo-Fair, rehtori